Veel gestelde vragen

Wat is de introductieweek?

De introductieweek is een week vóór de eerste schoolweek waarin de nieuwe eerstejaars studenten elkaar beter kunnen leren kennen. De week zit vol activiteiten (overdag en ’s avonds) en is heel erg gezellig.


Ontgroening of niet?

De introductieweek is niet gevaarlijk. Daar willen wij mee zeggen dat dit GEEN ontgroeningweek is. De introductieweek wordt georganiseerd door deSTUDIEverenigingen (die staan in contact met de opleidingen) en NIET door de STUDENTENverenigingen (die staan helemaal los van de Hogeschool). Er is de hele week begeleiding (elk uur van de dag). ’s Avonds en ’s nachts zijn er BHV-ers (bedrijfshulpverleners) aanwezig om de veiligheid te garanderen.

De introductieweek is ook opgericht om de nieuwe studenten de mogelijkheid te bieden om de stad Haarlem te leren kennen. Er worden meerdere activiteiten door de hele stad georganiseerd. Van ontgroeningen zijn bij de introductieweek van Inholland Haarlem geen sprake.


Hoe zit dat met de begeleiding? Wie zijn dat?

De organisatie bestaat uit drie delen. Onder organisatie valt te lezen hoe deze precies in elkaar zit en wat ze doen. Eindverantwoordelijke tijdens deze week is de Introductie Commissie (oftewel het IC). Het IC wordt gecontroleerd door een groep afgevaardigden van de Hogeschool. De school heeft dan ook inzicht in wat er tijdens deze week gebeurd. Daaronder valt het IC² en daaronder de mentoren. Deze drie groepen bestaan allemaal uit ouderejaars studenten van de Hogeschool Inholland te Haarlem. Zij doen één van de opleidingen die op de homepage zijn genoemd.


Kost de introductieweek geld?

De kosten voor de introductieweek zijn nog niet bekend en komen zo snel mogelijk online. Dit is best een bedrag en zeker voor de aankomende eerstejaars studenten. Daarom willen wij graag vertellen wat je voor deze prijs krijgt. De volgende dingen worden hiervan betaald:

  • Avondeten
  • Alle activiteiten
  • Externe begeleiding (zoals BHV-ers)
  • T-shirts voor herkenning

Misschien is dit in de ogen van veel mensen nog veel geld. Dat kunnen we begrijpen. We willen alleen wel kwijt dat dit een week is die je nooit van je leven meer vergeet. Je doet heel veel leuke dingen die week, je leert heel veel mensen kennen (binnen en buiten je eigen studie) en het is een geweldig begin van je studietijd!


Welke studieverengingen hebben een slaapplaats?

De volgende studieverenging heeft een slaapplaats tijdens de introweek: Röntgenius (MBRT)


Ik ben overgehaald! Wanneer is de introductieweek?

De introductieweek is in week 35 van 26 augustus 2024 10:00 uur tot en met 29 augustus 2024 12:00 uur. Kan je? Schrijf je in! Wanneer je jezelf inschrijft voor de introductieweek, krijg je vanzelf een e-mail met alle gegevens die je nodig hebt (waar je moet verzamelen, hoe laat, wat je mee moet nemen).